Noticies


L’ascens de l’UES beneficiarà a totes les entitats esportives del poble.-

Donada les bones sensacions que estava donant l’equip des del principi de temporada, la Regidoria d’Esports i l’equip de govern de l’Ajuntament de Sarrià de Ter ja fa mesos que es van posar a treballar en la possibilitat de que s’acabés produint el tant desitjat ascens de categoria. Érem conscients que això significaria un canvi molt important en el pressupost del club, fet que implicaria que també des del consistori s’hagués d’afrontar una major col·laboració. I més tenint en compte que la darrera vegada, els inconvenients econòmics no van permetre a l’entitat i al poble gaudir del que s’havien guanyat a pista.

La mateixa setmana que l’equip es va classificar per la Fase d’Ascens de forma matemàtica, ens vàrem reunir les dues parts implicades. Com Ajuntament volíem conèixer les intencions del club tant a nivell d’organització de la Fase com d’acceptació del repte de l’ascens en cas de produir-se. Es va acordar no demanar la Fase i centrar els esforços econòmics més importants en poder assolir i mantenir la nova categoria si es guanyava a pista. I per sort, així ha sigut.

Així doncs, d’aquí unes setmanes, quan el club hagi pogut presentar un pressupost per la temporada 19-20 en que ja hi constin els suports privats, d’altres administracions (Diputació i Generalitat) i de la massa social que esperem tingui una gran resposta per part dels veïns del municipi, procedirem a la signatura d’un conveni de col·laboració. Serà entre l’Ajuntament i el primer equip de l’UE Sarrià de Ter que disputarà la categoria de Divisió d’Honor Plata, deixant de banda la resta d’equips del club. La quantitat d’aquesta ajuda es concretarà quan es conegui el pressupost i les necessitats de l’equip, i es farà pública en el moment de la signatura. Serà un conveni renovable any a any, i efectiu mentre el club es mantingui en una de les dues categories considerades professionals de l’handbol estatal.

La resta del club es mantindrà dins del repartiment ordinari de subvencions municipals a entitats esportives. En aquest sentit, per tal de que l’ascens del conjunt groc-i-blau no perjudiqui a la resta de clubs sarrianencs, es proposarà al Consell Esportiu Municipal una modificació en els criteris de repartiment. Fins aquest 2019 el 10% dels diners pressupostats per a repartir entre totes les entitats es destinava a la participació en campionats estatals o lligues de divisió estatal. En total eren 3000 €, que habitualment anaven a parar a l’UES i en algun cas repartits amb els Wolves de Futbol Flag. La proposta serà eliminar la part de participació en lligues de divisió estatal i passar la participació puntual en campionats estatals a les subvencions extraordinàries. Per tant, aquest 10%, es repartiria entre la resta d’apartats del Reglament de Subvencions. És a dir, la resta d’entitats esportives tindran un mínim de 3.000 € més a repartir.

D’aquesta manera, l’ascens del primer equip d’handbol de l’UES no només no perjudicarà econòmicament a la resta de clubs del poble, sinó que significarà un increment del 10% en les subvencions que rebran de l’Ajuntament a partir de la propera temporada. I mitjançant el conveni, l’UES també veurà incrementat significativament l’aportació municipal a la seva tasca.

Pavelló Poliesportiu

Carrer de Francesc Cambó s/n 
17840 Sarrià de Ter
678 214 379