Noticies


Aquesta setmana és celebra el dia de la dona treballadora i al seu voltant es fan múltiples activitats arreu, i s’intensifiquen les reivindicacions per lluitar contra les diferències de gènere. Malauradament, sovint es queda tot en paraules i les intencions no acaben sent fets quan parlem d’esport femení. La regidoria d’esports de l’Ajuntament de Sarrià de Ter i l’equip de govern, va proposar-se donar suport a l’esport femení passant de les paraules als fets des d’un primer moment. 

Així, l’any passat ja van presentar una proposta al Consell Esportiu Municipal per tirar endavant diferents idees en aquest sentit. La més important va ser la decisió de destinar un 20% del total de diners de les subvencions a entitats esportives, exclusivament a la presència de noies i dones als equips, cossos tècnics i juntes directives.

Volem agrair la resposta i aposta de les entitats esportives del municipi, que no només han cregut amb la idea, sinó que s’hi han bolcat totalment. En només un any s’ha passat de 261 llicències (el 2015-16) a 349 llicències (aquesta temporada 2016-17). L’increment ha estat de més d’un 33 %.

Totes les entitats en menor o major mesura han incrementant la presència femenina. Algunes com el CB Sarrià de Ter o l’UE Sarrià ampliant el número d’equips i d’edats que ja tenien. D’altres, com el FC Sarrià creant els primers equips de noies. Els Wolves de futbol flag (esport mixte), i el Club Gimnàstica Rítmica Sarrià de Ter (eminentment femení) també han vist incrementades les llicències federatives de noies. Fins i tot el Club de Patinatge Artístic que va estar a punt de desaparèixer, ha renascut amb 30 noves patinadores. Volem destacar també en aquest sentit la feina del grup de les Dones Més Que Mai, que fan activitat física per adults i tercera edat i que són la tercera entitat amb més esportistes del municipi. El Club Ciclista –tot i no tenir cap noia federada- i el Grup de Muntanya també treballen en aquesta línia, fent que hàgim  aconseguit que cap entitat esportiva sarrianenca sigui exclusivament masculina.

Des de l’Ajuntament també s’han modificat horaris de les instal·lacions esportives per tal de donar cabuda a tots aquests nous equips, i en alguns casos com el patinatge s’han fet acords amb l’ajuntament de Sant Julià de Ramis per tal de trobar espais. De fet, una prova més de la implicació de l’equip de govern amb l’esport femení és que per tal de garantir la continuïtat del patinatge al nostre municipi, un cop dissolta la junta anterior i al no sortir cap que volgués continuar, en aquests moments està formada pels regidors d’esports de Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis, i per la regidora d’ensenyament de Sarrià.

S’han promocionat també altres activitats com l’organització d’esdeveniments esportius de nivell amb presència de noies, com va ser la MiniCopa de Lliga Femenina de bàsquet, o com aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya Escolar de Curses d’Orientació. En aquest sentit, es seguirà intentant ser escenari d’aquestes proves, per tal que puguin ser un mirall per a les joves esportistes sarrianenques.

Òbviament, més enllà de la satisfacció per aquestes xifres, continuarem treballant en la mateixa línia i donant recolzament a les nostres entitats per tal de poder fer realitat que cada cop sigui més normalitzada la pràctica de l’esport entre les dones. 

Pavelló Poliesportiu

Carrer de Francesc Cambó s/n 
17840 Sarrià de Ter
678 214 379