Noticies


Avui s’ha confirmat que el Pavelló Municipal de Sarrià de Ter acollirà la MiniCopaLF de bàsquet femení.

Fa només uns dies l’Uni Girona Club de Bàsquet va obtenir la designació de l’organització de la Copa de La Reina 2017 de Bàsquet Femení per part de la Federació Espanyola de Bàsquet. En el seu projecte hi havia l’organització paral·lela d’una competició en categoria Infantil (12-13 anys), la MiniCopaLF, que ja fa 14 anys es realitza en el format masculí però que era inèdita en les noies.  Una de les seus d’aquesta competició de base, serà el nostre pavelló municipal.

La competició es realitzarà el divendres 10 i dissabte 11 de febrer, de les 9:00 del matí fins les 18:00 hores. Les activitats habituals al pavelló d’aquells dies dins aquest horari quedaran suspeses.

La competició portarà fins al nostre municipi a equips d’arreu de l’estat que arribaran acompanyats dels seus pares i familiars. La repercussió mediàtica també és important, sobretot tenint en compte que a nivell masculí ja està molt consolidada i que en femení serà una novetat.

El Regidor d’Esports del municipi, Josep Maria Santiago, ha dit que “Apostem fermament per oferir les nostres instal·lacions i el nostre entorn per a realitzar estades, torneigs o campionats oficials, ja que el retorn econòmic i social pel poble es molt gran. Si els nostres propis clubs actuen com a organitzadors, el benefici encara és millor. Però si l’organitzador, com en aquest cas, és de fora, no deixa de ser interessant i positiu.” En aquest sentit ha destacat que els propers mesos ja hi ha diferents activitats programades “Aquesta activitat serà al febrer, i pel març i abril en tenim dues més. Al Consell Esportiu de la propera setmana intentarem concretar-ne alguna més amb les entitats esportives de Sarrià de Ter per la resta de l’any.”

Ha volgut destacar també que li engresca especialment que sigui una activitat d’esport femení, en la potenciació del qual l’ajuntament s’hi ha bolcat decididament “Tothom parla bé en favor de l’esport femení, però sol concretar-se poc. Des del començament de la legislatura hi hem posat fets més que paraules, com mitjançant l’augment de les subvencions per a les esportistes o la salvació d’un club eminentment femení com el patinatge. Els clubs han respòs bé i per exemple l’UE Sarrià o el FC Sarrià tenen més noies que mai, i el CB Sarrià de Ter ha augmentat també els equips femenins. Seguirem treballant en aquest camí, i un aparador com la MiniCopaLF pot ser molt interessant.”

En els propers dies es presentarà oficialment la competició i es coneixeran els equips que finalment hi prendran part. De moment ja es sap que Spar Citylift Girona, StarCenter Uni Ferrol, Lacturale Araski, Gernika Kesb i Mann Filter Saragossa hi seran segur. Perfumerias Avenida Salamanca, CB Al-Qazeres, Sedis La Seu d’Urgell i CD Promete Logronyo poden ser la resta d’equips participants que visitin el nostre municipi. 

Pavelló Poliesportiu

Carrer de Francesc Cambó s/n 
17840 Sarrià de Ter
678 214 379