Noticies


El patinatge revifa amb força amb el nou CPA Sarrià-Sant Julià

La del patinatge artístic a Sarrià de Ter és una història plena d’alts i baixos. Han passat vàries dècades des que es va començar a rodar per les diferents instal·lacions esportives del municipi, i és una de les entitats esportives més antigues del poble. I en tot aquest temps ha viscut bones èpoques i d’altres en que l’activitat ha estat del tot aturada. Però sempre ha reviscut i ha tornat a rodar. Aquest estiu s’havia arribat a un punt mort en que malauradament la única sortida semblava la desaparició definitiva. Però novament, ha revifat de les seves cendres.

Els darrers anys el club havia arribat a un gran nivell esportiu i això exigia instal·lacions que Sarrià de Ter no tenia. Les patinadores i famílies –fent un gran esforç- havien voltat per molts pavellons de les rodalies que tenien terra de parquet, amb tots els inconvenients de desplaçaments i organització que això comportava. Finalment s’havia aterrat al pavelló de Cervià de Ter. Però el cost econòmic (que cobria l’Ajuntament) era desmesurat i significava una subvenció extraordinària molt més gran que la que rebien la resta d’entitats. Durant els darrers 5 anys el CPA Sarrià de Ter va ser de llarg la segona entitat esportiva en rebre més ajuda econòmica del consistori, només equiparant-se a l’UE Sarrià. A l’inici de la present legislatura això es va solucionar amb unes negociacions amb l’Ajuntament de Cervià de Ter que van acabar incloent el nom d’aquest municipi al nom del club (passava a ser CPA Sarrià-Cervià). D’aquesta forma l’Ajuntament de Sarrià de Ter deixava de pagar l’ús del pavelló a l’Ajuntament de Cervià, i el club de patinatge podia fer-ne la utilització que cregués necessària de forma gratuïta. Va coincidir amb un canvi de Junta Directiva que semblava donar una nova empenta.

Però la demanda del club passava per tenir aquestes instal·lacions al nostre poble i no haver de desplaçar-se. La convocatòria aquest 2016 del Procés Participatiu semblava una bona oportunitat per aconseguir-ho. El club va presentar el projecte de cobrir la pista de la Cooperativa, que al tenir ja vestidors hagués sigut ideal per a la pràctica del patinatge. L’aparició d’una segona proposta de pista polivalent coberta en un altre indret va dividir el vot dels que defensaven la construcció d’aquest equipament, i al final, la proposta guanyadora va ser la del Centre Parroquial. El club va entendre que se li tancava la porta a poder tenir instal·lacions adequades a Sarrià de Ter durant els propers anys i alguns dels seus membres van decidir buscar altres possibilitats. Quan l’entrenador va decidir canviar de club al mes de juny, la gran majoria de patinadores van decidir seguir-lo. El cop va ser gran.

Però l’interès de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis per tenir alguna entitat que promocionés l’esport femení a les seves instal·lacions va portar a l’Ajuntament de Sarrià de Ter ha proposar que es cedís un espai al club de patinatge, fet que en anys anteriors s’havia intentat i havia estat impossible. En aquesta ocasió l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis va posar totes les facilitats, va contactar amb el club i ja al mes de juliol les patinadores que havien quedat van poder gaudir del parquet del pavelló dels nostres veïns de forma gratuïta. La subvenció de l’Ajuntament de Sarrià de Ter corresponent al curs 2016-17 (2310 €) també va arribar al més de juliol. Semblava que tot acabaria amb la signatura d’un conveni i que l’activitat es reprendria amb força. Però al llarg del mes d’agost els dos consistoris no van rebre més que llargues per part de la Junta Directiva del club, i quan finalment es van pronunciar va ser per dir que les poques patinadores que quedaven també marxaven a d’altres clubs, que la Junta Directiva plegava, i que el club es dissolia.

L’Ajuntament de Sarrià de Ter va fer un darrer intent de contactes amb algunes famílies per intentar crear una nova Junta i evitar la desaparició del club, però no va sorgir-ne ningú disposat. Semblava doncs, que aquest cop el club desapareixeria definitivament. Llavors, l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis va proposar com a mesura extraordinària i d’urgència que fossin representants dels dos consistoris els que es fessin responsables del club directament per tal d’evitar-ne la desaparició. També va oferir les seves instal·lacions per tal de tenir les millors condicions per a la pràctica d’aquest esport. Arribats a aquest punt, i amb l’afany de no perdre una modalitat esportiva tant arrelada al nostre municipi, ens hi vam sumar a la iniciativa de bon grat.

I per això, començant gairebé de zero, s’ha tornat a canviar la Junta Directiva (de moment formada per regidors/es dels dos ajuntaments),  s’ha modificat el nom del club que passa a ser CPA Sarrià-Sant Julià, s’ha buscat una nova entrenadora, i el més important; noves i antigues patinadores. I aquí estem, amb una nova revifada del patinatge artístic que vol tornar al lloc que es mereix. El proper divendres es farà la presentació oficial de tot el projecte al Centre Cívic de Sant Julià de Ramis. De 17:00 a 19:00 tothom està convidat a acostar-se a conèixer la iniciativa, la nova entrenadora responsable, les patinadores que ja s’han animat;  i com no a patinar. Si no teniu patins, no patiu, n’hi haurà per deixar-vos. Seran benvingudes les patinadores i patinadors de tots els nivells, fins i tot aquells/es que no s’han posat mai uns patins. A partir de 3 anys, jornada de portes obertes.

Us hi esperem a tots i totes!! 


Pavelló Poliesportiu

Carrer de Francesc Cambó s/n 
17840 Sarrià de Ter
678 214 379